Att linda pinnbrödsdeg runt korv och grilla är klassiskt och gott. Gör en deg med jäst – det är värt jobbet och du har ett korvbröd av det lyxiga slaget!
Receptet är för 4-8 personer.
Ingredienser
8 korvar som passar att grilla
4 dl vatten
25 g jäst
550 g vetemjöl (ca 9 dl)
3 msk socker
1 tsk salt
3 msk olja
(1/2 tsk oregano)
Gör så här:
- Lös jästen i det kalla vattnet.
- Knåda i vetemjöl, för hand eller med degblandare.
- Tillsätt socker, salt, eventuellt oregano och olja.
- Knåda några minuter.
- Låt degen vila svalt några timmar, gärna i kyl.
- Lite olja i bunken eller burken gör att degen släpper lättare från kanten.
- Ta med degen ut i skogen eller till grillen i en tät plastlåda.
- Välj en färsk grillpinne eller använd ett grillspett.
- Dela korvarna på mitten och dela degen i 16 bitar.
- Sätt en halv korv på spettet och linda degen jämnt runt pinnen innan den gräddas över glöden tills den är genombakad och lätt kan dras av från grillpinnen.
- Det går också bra att lägga bröden på grillen.
- Se till att vända dem hela tiden så de inte bränns.
- Att linda degen runt korv, frukt eller en ostbit är också gott.
- Tänk på att om du använder en fyllning som smälter i värmen måste degen lindas helt tätt till ett ”paket”. Men runt en korv går det bra att linda glest.
- I ugn kan du grädda bröden i 180- 200 grader i 8-10 minuter.