Pinnbröd på korv

Att linda pinnbrödsdeg runt korv och grilla är klassiskt och gott. Gör en deg med jäst – det är värt jobbet och du har ett korvbröd av det lyxiga slaget!

Receptet är för 4-8 personer.

Ingredienser
8 korvar som passar att grilla
4 dl vatten
25 g jäst
550 g vetemjöl (ca 9 dl)
3 msk socker
1 tsk salt
3 msk olja
(1/2 tsk oregano)

Gör så här:

  1. Lös jästen i det kalla vattnet.
  2. Knåda i vetemjöl, för hand eller med degblandare.
  3. Tillsätt socker, salt, eventuellt oregano och olja.
  4. Knåda några minuter.
  5. Låt degen vila svalt några timmar, gärna i kyl.
  6. Lite olja i bunken eller burken gör att degen släpper lättare från kanten.
  7. Ta med degen ut i skogen eller till grillen i en tät plastlåda.
  8. Välj en färsk grillpinne eller använd ett grillspett.
  9. Dela korvarna på mitten och dela degen i 16 bitar.
  10. Sätt en halv korv på spettet och linda degen jämnt runt pinnen innan den gräddas över glöden tills den är genombakad och lätt kan dras av från grillpinnen.
  11. Det går också bra att lägga bröden på grillen.
  12. Se till att vända dem hela tiden så de inte bränns.
  13. Att linda degen runt korv, frukt eller en ostbit är också gott.
  14. Tänk på att om du använder en fyllning som smälter i värmen måste degen lindas helt tätt till ett ”paket”. Men runt en korv går det bra att linda glest.
  15. I ugn kan du grädda bröden i 180- 200 grader i 8-10 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *