Pinnbröd med kanel

Receptet är för 4-8 personer.

Fyll pinnbröden med kanel och socker och servera som efterrätt eller lyxig skogsfika. Går fint på grillen också.

Du behöver

Deg

50 g smör
4 dl mjölk
25 g jäst
600 g vetemjöl (1L )
2 msk socker
1 tsk salt

Fyllning

100 g färskost
3 msk socker
1 tsk kanel
(socker att doppa i)

Gör så här:

  1. Smält smöret och blanda med mjölken. Lös jästen i degvätskan när den svalnat och är ljummen.
  2. Knåda i vetemjöl, för hand eller med degblandare.
  3. Tillsätt socker och salt . Knåda till en smidig deg.
  4. Låt degen vila svalt några timmar, gärna i kyl. Lite olja i bunken eller burken gör att degen släpper lättare från kanten.
  5. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och förvara dem kallt.
  6. Ta med degen ut i skogen eller till grillen i en tät plastlåda.
  7. Dela degen i cirka 16 bitar.
  8. Tryck ut varje bit till en platt bulle, lägg på lite fyllning och vik ihop till ett knyt.
  9. Platta till knytet och vira runt en färsk grillpinne eller ett grillspett.
  10. Doppa i socker och grädda över glöden tills brödet är genombakat och lätt kan dras av från grillpinnen.
  11. Det går också bra att lägga bröden på grillen.
  12. Platta ut dem något och vänd dem då och då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *