Spenat och broccolisoppa med räkkompott

(ca 2 portioner)

Soppa

Du behöver:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 broccolihuvud
200 g färsk bladspenat
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 liter vatten
Salt
Peppar

1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den sedan i en kastrull någon minut.
2. Skär broccolin i mindre bitar och häll i den och spenat tillsammans med löken.
3. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt det koka ca 10 minuter.
4. Mixa med en mixerstav tills soppan är slät och smaka av med salt och peppar.

Räkkompott

Du behöver:
170 g räkor (en liten burk)
1 liten röd chili
En näve färsk persilja
Saften av en halv citron

1. Finhacka chili och persilja.
2. Blanda tillsammans med räkor.
3. Pressa över citronsaft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *