Morotssoppa med smak av Asien

(ca 6 portioner)

Du behöver:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 tsk gurkmeja
2 tsk ingefära
1 grön peppar
1 kg morötter
500 g potatis
1 zucchini
1 1/2 tsk salt
2 liter vatten

2 hackade röda paprikor
2 1/2 dl turkisk yoghurt

1. Finhacka lök, grönpeppar och vitlök, skala och hacka morötterna.
2. Hetta upp en stor kastrull med matfett och fräs lök, vitlök, grönpeppar och morötter på svag värme.
3. Krydda med gurkmeja och ingefära.
4. Skala potatisen och skär den och zucchinin i mindre bitar. Häll dom sedan i kastrullen.
5. Tillsätt salt och vatten.
6. Låt soppan sjuda på hög värme tills allt blir mjukt, ca 20-25 minuter.
7. När ingredienserna har blivit mjuka mixar du soppan slät med en mixerstav.
8. Häll upp i soppskålar och toppa med turkisk yoghurt och paprika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *