Ca 5-6 portioner
Brödet:
3 dl mandelmjöl
3 dl pofiber
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 ägg
100g smält smör
3,5 dl kokosgrädde/mjölk
Fyllning 1:
2,5 dl mild krämig kvarg
2 msk lätt majonäs
1 finhackad rödlök
1 hackad röd paprika
1 dl hackade cornichonger
Örtsalt
Svartpeppar
Fyllning 2:
2,5 dl mild krämig kvarg
2 msk lätt majonäs
120 g hackad rökt skinka
1/2 kruka finhackad gräslök
Örtsalt
Svartpeppar
Spackel:
200g lätt philadelphia
2 dl lätt creme fraiche
1/2 kruka finhackad gäslök
Örtsalt
Svartpeppar
Garnering:
Sallad
Skinka
Ost
Köttbullar
Grönsaker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda de torra ingredienserna till brödet.
- Vispa äggen pösigt och blanda med smör, kokosgrädde/mjölk och de torra ingredienserna.
- Låt stå 5-10 min och svälla.
- Klä en brödform med bakplåtspapper.
- Häll degen i formen och släta till ytan försiktigt.
- Grädda i mitten av ugnen i 50 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
- Skär limpan horisontellt i 3 delar (går nog att dela i 4 också beroende på form) och vänta tills brödet har kallnat.
- Bred fyllningarna emellan brödskivorna och spackla runt om och ovanpå.
- Garnera med sallad, skinka, ost, köttbullar och grönsaker som du vill.
Låt gärna stå några timmar eller över natten innan servering.