Sakta grillade tomater blir fylligt söta i smaken, med en örtig och lite syrlig fetaostfyllning som kontrast.
Du behöver
12 tomater
150 g fetaost
2-3 msk finhackade färska kryddor, t ex oregano, basilika, timjan
1 grön paprika
1 ekologisk citron, skalet
Gör så här:
- Skär av locket på tomaterna och gröp försiktigt ur dem (spara gärna kärnorna till tomatsås, gryta eller soppa).
- Finhacka paprikan.
- Tvätta citronen noga och riv av det yttersta gula skalet.
- Mosa fetaosten och blanda med citronskal, kryddor och paprika.
- Hacka eventuellt tomatens fruktkött och blanda samman.
- Fyll tomaterna, lägg på locken och grilla dem sakta, i kanten av gallret exempelvis, tills osten är varm inuti och tomaten fått lite färg.
- Lyft försiktigt av grillen, gärna med en sked till hjälp.