Thai inspirerad lövbiff

(ca 4 portioner)

Du behöver:
600 g lövbiff
Salt
Svartpeppar
Matolja att steka med

Saften av 2 lime
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
1 tsk dijonsenap
1 msk soja
2 msk fisksås

Sallad

Du behöver:
150 g salladsmix
2 huvud pak-choi
1/2 kruka mynta

1. Finhacka vitlök och schalottenlök.
2. Blanda lime, dijonsenap,soja och fisksås.
3. Tillsätt vitlök och schalottenlök och rör om till en dressing.
4. Skär pak-choi i mindre bitar och blanda tillsammans med salladen och mynta.
5. Häll ungefär hälften av dressingen över salladen.
6. Skär lövbiffen i strimlor.
7. Hetta upp en stekpanna med matolja och stek sedan lövbiffen.
8. Salta och peppra.
9. När den nästan är genomstekt häller du över resten av dressingen och låter det fräsa några minuter.

Servera med ris!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.