Kycklingpasta

(ca 4 portioner)

Du behöver:
400 g pasta
500 g kycklingfilé
2 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
50 g sockerärtor
2 dl grädde
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
70 g babyspenat

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Skär kycklingen i mindre bitar.
3. Skala och hacka löken.
4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kyckling, lök och pressad vitlök ca 5 minuter.
5. Tillsätt sockerärtor, grädde, vatten och hönsbuljong.
6. Salta och peppra.
7. Koka ca 5-10 minuter och tillsätt sedan babyspenaten.
8. Låt spenaten mjukna lite och vänd sedan ner pastan och rör om ordentligt innan servering.

Toppa med lite parmesan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *