Grekisk kyckling i ugn

(ca 4 portioner)

Du behöver:
700 g potatis
3 kycklingfiléer
1 aubergine
1 rödlök
200 g fetaost
1 dl svarta oliver
1 burk soltorkade tomater (Ridderheim)
3 msk pinjenötter
En kruka rosmarin
Olivolja
Salt

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skölj av potatisen och skär den i klyftor. Lägg dom sedan på en plåt och ringla över lite olivolja och salta.
3. Kör i ugnen ca 20 minuter.
4. Skär kycklingen på längden.
5. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn kycklingen någon minut.
6. Skär aubergine i mindre bitar och hacka rödlöken.
7. Hacka rosmarin och blanda det sedan med 2 msk olivolja.
8. Häll i aubergine, rödlök och kycklingen.
9. När potatisen varit i ugnen 20 minuter tar du ut plåten och rör om lite.
10. Lägg över kyckling, aubergine och rödlök.
11. Kör i ugnen ca 20 minuter till.
12. Skär soltorkade tomaterna i mindre bitar.
13. Ta ut plåten och lägg på oliver, soltorkade tomater och pinjenötter. Smula över fetaosten.
14. In i ugnen igen ca 5 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *