Tekakor med rostade havregryn

Ingredienser
3 dl havregryn
5 dl vatten
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk honung
ca 1 liter vetemjöl

Gör så här

  1. Börja med att rosta havregrynen i en stekpanna tills dess att de fått lite färg.
  2. Ta sedan fram en bunke och rör ut jästen med lite av vattnet, fingervarmt.
  3. Ha i resten av vattnet, salt, honung, de rostade havregrynen och nästan allt mjöl.
  4. Arbeta degen ordentligt och låt den sedan stå övertäckt och jäsa i en timme.
  5. Stjälp ut degen på mjölat bord och dela den i 12 delar.
  6. Forma bollar och platta till dem så att de blir ungefär 0,5 cm höga.
  7. Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
  8. Sätta ugnen på 225 grader och låt bröden jäsa under tiden, minst 20 minuter.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *