Brudbröd

Ingredienser

2,5 dl naturell yoghurt
25 g färsk jäst (1/2 paket)
1 tsk salt
1 msk agave
5 dl vetemjöl
1 dl rostade solrosfrön

Gör så här

På kvällen dag 1:

Rosta solrosfrön i en torr stekpanna. Låt dom kallna och rör sedan ihop alla ingredienser. Täck bunken med lock eller plast och låt den sedan stå i kylen över natten.

På morgonen dag 2:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Knåda degen något och dela sedan upp den i åtta bitar, som du formar till smala, vrida baguetter på ungefär 15 cm.
  3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 15 minuter.
  4. Pensla bröden med lite olja eller vatten och grädda dem sedan i mitten av ugnen i 10 minuter.
  5. Låt de färdiga baguetterna svalna på galler, utan bakduk för att bibehålla skorpan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *