Rulltårta

Det går enkelt och snabbt att göra en rulltårta med din favoritsylt. Njut av en färdig rulltårta på mindre än en halvtimme och den är godast dagsfärsk.

Ingredienser
4 st ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
Valfri sylt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Smörj en långpanna väl eller klä den med bakplåtspapper.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt det genom att sikta ner det i smeten. Vänd ner det utan att röra för mycket med en slickepott.

5. Bred ut smeten i långpannan. Grädda rulltårtan i mitten av ugnen ca 5 minuter.

6. Stjälp upp rulltårtan på ett lättsockrat bakplåtspapper och bred genast på sylten.

7. Rulla försiktigt samman rulltårtan med hjälp av bakplåtspapperet. Låt den kallna innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *