Mintcookies med vit choklad

Portioner: ca 50

Ingredienser
150 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
1 stort ägg
3 dl vetemjöl (3 dl mjöl motsvarar 180 g)
1 dl kakao
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt

Minttopping

150 g vit choklad
20 mintkarameller (gärna polkaskruvar)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp i en bunke.
  3. Vispa ner ägget.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke.
  5. Sikta ner blandningen i äggvispet och rör till en jämn smet.
  6. Rulla bollar av smeten och lägg på bakpappersklädda plåtar.
  7. Platta till dem lätt med handflatan.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  9. Ta ut och låt svalna.
  10. Starta timer
  11. Minttopping: Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad.
  12. Krossa mintkaramellerna i en mortel.
  13. Dra/doppa en kaka i taget i chokladen så att halva ovansidan täcks.
  14. Strö över mint krosset.
  15. Låt stelna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *