Kokos-och hallonstubbe

15 min

Portioner: ca 10

Ingredienser
6 äggvitor
1+2 dl socker
2 1/2+1 dl kokos riven
4 msk potatismjöl
4 dl vispgrädde
250 g hallon (färska eller frysta)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram ev frysta hallon.
  3. Rosta 2 1/2 dl av kokosen i en stekpanna under omrörning.
  4. Ta från värmen.
  5. Vispa äggvitorna med 1 dl socker till en maräng.
  6. När marängen är fast och glansig så häll i resten av sockret och vispa ytterligare 2 minuter.
  7. Blanda rostad kokos och potatismjöl.
  8. Vänd ner blandningen i marängen.
  9. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  10. Spritsa smeten i långa strängar tätt bredvid varandra.
  11. Spritsa så att strängarna går parallellt längs med plåtens långsida.
  12. Eller bred ut smeten till en rektangel, ca 30 x 40 cm.
  13. Strö över resten av kokosen.
  14. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  15. Marängen ska inte bli för torr.
  16. Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper.
  17. Dra av pappret från bottnen och låt den svalna.
  18. Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare 5 minuter liggande upp och ner.
  19. Vispa grädden fast.
  20. Bred ut grädden över marängbottnarna.
  21. Sprid ut hallonen.
  22. Rulla till en fast rulle med hjälp av pappret.
  23. Se till att skarven hamnar nedåt så håller rullen ihop.
  24. Ställ i kylen fram till servering.
  25. Servera som hel stubbe eller som bakelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *