Pinnbröd med jäst

Pinnbröd med jäst

Pinnbröd brukar vara snabbt och gjort med bakpulver. Men med jäst blir brödet klart godare och passar både på skogsutflykt och grillkvällen!

Receptet är för 4-8 personer.

Du behöver
4 dl vatten
25 g jäst
550 g vetemjöl (ca 9 dl)
1/2 msk socker
1 tsk salt
1 msk olja

Gör så här:

  1. Lös jästen i det kalla vattnet. Knåda i vetemjöl, för hand eller med degblandare.
  2. Tillsätt socker, salt och olja.
  3. Knåda några minuter.
  4. Låt degen vila svalt några timmar, gärna i kyl.
  5. Lite olja i bunken eller burken gör att degen släpper lättare från kanten.
  6. Ta med degen ut i skogen eller till grillen i en tät plastlåda.
  7. Välj en färsk grillpinne eller använd ett grillspett.
  8. Dela degen i cirka 10 bitar och linda degen jämnt runt pinnen innan den gräddas över glöden tills den är genombakad och lätt kan dras av från grillpinnen.
  9. Det går också bra att lägga bröden på grillen. Platta ut dem något och vänd dem då och då.
  10. Att linda degen runt korv, frukt eller en ostbit är också gott.
  11. Tänk på att om du använder en fyllning som smälter i värmen måste degen lindas helt tätt till ett ”paket”. Men runt en korv går det bra att linda glest.
  12. I ugn kan du grädda bröden i 200 grader i cirka 8 minuter.
  13. Att låta smör, eller smaksatt smör smälta på bröden är klassiskt och gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *