Småbröd i muffinsform

Småbröd i muffinsform

Ingredienser
1/4 paket jäst
1 msk olja
2 msk honung
1 tsk salt
4 dl vatten
6 dl vetemjöl
3–4 dl rågmjöl

Gör så här

  1. På kvällen: Rör ut jästen med oljan och honungen.
  2. Tillsätt salt och vatten.
  3. Rör ner mjölet.
  4. Pensla muffinsformen med olja och klicka i degen.
  5. Täck formen med plastfolie eller plastpåse och ställ in den i kylen för att jäsa över natten.
  6. På morgonen: Strö över vallmofrön och se till att de fastnar i degen. (Eller hoppa över fröna, det kanske tom är bäst.)
  7. Grädda på 250 grader i nedre delen av ugnen i 10 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *