Banankaka

När du tror att bananerna är bortom all räddning passar de i själva verket alldeles utmärkt att baka på!

Ingredienser
2 ägg
1 dl muscovadosocker
knappt 1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
3 väl mogna bananer
1 dl grovt hackade valnötter, samt valnötter till formen
75 gram smör, smält och avsvalnat

Gör så här

  1. Börja med att smälta smöret och låt det svalna en stund.
  2. Smöra en 1,5 liters bakform.
  3. Finhacka valnötter och använd dem till att bröa formen med.
  4. Rör samman ägg och muscovadosocker, och ha i mjölken.
  5. Rör sedan ner mjölet, bakpulvret, bikarbonatet, kanelen och ingefäran.
  6. Mosa bananerna med en gaffel och ha i dem i smeten.
  7. Ha i valnötterna, och rör sist av allt ner smöret.
  8. Häll smeten i formen och sätt in den i ugnen.
  9. Grädda kakan i 200 grader i 45 minuter, mitt i ugnen.
  10. Låt kakan svalna lite innan du lossar den ut formen.

Banankaka står sig alldeles utmärkt i flera dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *