Mintchoklad bites

Mandelbotten

Du behöver:
2 1/2 dl sötmandel
14 dadlar
3 msk kakao
1 msk kokosolja

Gör så här:

1. Kör mandeln i en matberedare, häll sedan över det i en bunke.
2. Kärna ur dadlarna och kör dom i en matberedare till en jämn smet.
3. Tillsätt mandel, kakao och kokosolja, mixa ordentligt.
4. Pressa ut smeten på ett bakplåtspapper, ca 1 cm tjockt.
5. Ställ in i frysen medan du gör det andra lagret.

Mintlager

Du behöver:
3 dl cashewnötter
2 tsk pepparmintsarom
2 nävar babyspenat
125 g mörk choklad

Gör så här:

1. Blötlägg cashewnötterna några timmar innan.
2. Mixa cashewnötterna i en matberedare till ett mjukt smör.
3. Tillsätt pepparmintsarom och babyspenat, mixa till en jämn smet.
4. Bred över på mandelbotten och ställ in i frysen.
5. Smält chokladen och bred över på mintlagret.
6. Skär upp i bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *