Japp – en lättlagad mousse

Ingredienser
175 g mörk blockchoklad
2 st chokladbitar Japp eller Mars (à 55 g)
4 äggulor
3 msk socker
1 krm salt
4 dl grädde
hackad choklad

Gör så här

  1. Grovhacka blockchokladen och Japp- eller Marsbitarna.
  2. Smält detta i en skål i vattenbad och rör till en jämn smet.
  3. Vispa äggulorna, sockret och saltet fluffigt.
  4. Blanda med chokladsmeten och låt svalna något.
  5. Vispa grädden styv.
  6. Rör ner en fjärdedel av grädden i smeten och vänd sedan ner resten.
  7. Lägg upp i glas eller små skålar och ställ i kylskåp att stelna.
  8. Garnera med lite hackad choklad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *