Panna Cotta med jordgubbssås

Panna Cotta är den perfekta desserten, då den inte är särskilt tung att njuta av efter en måltid. Jordgubbssåsen ovanpå är pricken över i:et och fullbordar denna kalorisnåla dessert.

(4 portioner)

Ingredienser

4 dl mjölk
2 tsk gelatinpulver + 2 msk vatten
1-2 tsk rivet apelsinskal
2 msk strösötningsmedel
ca 150 g jordgubbar

Gör så här

1. Häll mjölken i en kastrull och låt den koka på svag värme ca 2-3 minuter.

2. Blanda gelatinpulver med vatten och låt det sedan svälla ca 5 minuter. Blanda ner gelatinet i mjölken och rör tills dess att gelatinet har löst upp sig.

3. Smaksätt mjölken med apelsinskal och strösötningsmedel. Häll upp blandningen i fyra små glas. Låt dem svalna och ställ sedan in dem i kylskåpet i minst en timma så blandningen stelnar.

4. Tina frysta jordgubbar. Lämna fyra jordgubbar till garnering. Mixa resten till en sås. Smaksätt gärna med lite strösötningsmedel. Fördela jordgubbssåsen i de fyra glasen. Garnera till sist med de sparade jordgubbarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *