Pinnbröd

Enklaste receptet på pinnbröd. Bara att blanda ingredienserna och ta fram när lägerelden falnat och glöden är perfekt. Eller varför inte på grillen? Går också fint att linda runt korv eller en ostbit!

Receptet är för 4 personer. 10 stycken.

Du behöver
75 g smör eller margarin
400 g vetemjöl (ca 6 3/4 dl)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl mjölk

Gör så här:

  1. Skär det kalla smöret eller margarinet i små tärningar.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke.
  3. Fördela smöret i mjölblandningen med en gaffel eller med händerna tills du har en gryning massa utan smörklumpar.
  4. Tillsätt mjölken och rör och knåda till en jämn deg. Knåda inte för mycket utan sluta när den är slät.
  5. Förvara degen i en oljad plastpåse och ta med den ut i skogen eller till grillfesten.
  6. Välj en färsk grillpinne eller använd ett grillspett.
  7. Dela degen i cirka 10 bitar och linda degen jämnt runt pinnen innan den gräddas över glöden tills den är genombakad och lätt kan dras av från grillpinnen.
  8. Det går också bra att lägga bröden på grillen. Platta ut dem något och vänd dem då och då.
  9. Att linda degen runt korv, frukt eller en ostbit är också gott.
  10. Tänk på att om du använder en fyllning som smälter i värmen måste degen lindas helt tätt till ett ”paket”. Men runt en korv går det bra att linda glest.
  11. I ugn kan du grädda bröden i 200 grader i cirka 8 minuter.
  12. Att låta smör, eller smaksatt smör smälta på bröden är klassiskt och gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *