Dinkelbröd med fikon och hasselnötter

Ingredienser
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl havregryn
6–8 torkade fikon
1 dl hasselnötter
0,5 dl linfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt (3% eller mer)
pumpafrön som topping

Gör så här

  1. Börja med att pensla en 1,5-liters form med olja och skär fikonen i bitar.
  2. Blanda dinkelmjöl, havregryn, nötter, linfrö, bikarbonat, salt och fikonbitarna i en bunke.
  3. Rör ner yoghurten och blanda till en kladdig deg. För över degen till formen och toppa med pumpafrön.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 timme.
  5. Låt brödet svalna på galler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *