Farinlimpor

Ingredienser
20 gram smör
150 gram farinsocker
3 dl vatten
1 ägg
1pkt gäst
600 gram (1,2 l) rågsikt
1 tsk salt

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull.
  2. Ta i socker och låt det smälta på svag värme.
  3. Fortsätt med att fylla på med vatten.
  4. Se till att degvätskan når omkring 37 grader (fingervarmt).
  5. Smula jästen i en bunke och rör ut den med degvätskan.
  6. Rör i hälften av mjölet, ägget och sedan resten av mjölet.
  7. Arbeta degen smidig, låt jäsa i 1 timme.
  8. Knåda den på ett mjölat bord.
  9. Forma 2 limpor och låt dem jäsa i 30 minuter på en plåt.
  10. Nagga limporna med en gaffel och pensla med vatten.
  11. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 25–30 minuter.
  12. Låt limporna svalna på galler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.