Gojinötbröd

Ingredienser

0,25 paket färsk jäst
0,5 tsk salt
1 msk honung
2,5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
1 msk kallpressad rapsolja olja
3 msk torkade gojibär
1 dl hackade hasselnötter
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetegroddar

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna i den ordning som de är skrivna.
  2. Låt degen jäsa i 1,5 timme, eller över natten.
  3. Värm ugnen till 260 grader.
  4. Ta lite rapsolja i handflatorna och på fingrarna och plocka upp degen ur bunken.
  5. Vrid den relativt lösa degen till en limpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Sätt direkt in den i ugnen.
  7. Efter 10 minuter sänk värmen och grädda limpan i ytterligare 30 minuter i 180 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *