Jordgubbs Cupcakes

60 min

12 personer

Cupcake

Ingredienser
1,5 dl tinade/färska jordgubbar
3,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
0,5 dl mjölk
1 tsk vaniljpullver
100 g smör
2 1/4 dl socker
1 stort ägg
2 stora äggvitor

Frosting

Ingredienser
1 dl mosade jordgubbar
225 gr smör
9 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader varmluft, rada upp 12 muffins formar, gärna i en muffins plåt.
  2. Mixa jordgubbarna till en puree, ca 3/4 delar puree ska det vara, spara resten till frostingen.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt noga i en skål.
  4. Blanda jordgubbspureen, mjölk och vaniljsocker i en annan skål.
  5. Mixa smör i en matberedare tills det är lätt och krämigt, tillsätt sakta sockret tills det är helt blandat.
  6. Ha försiktigt ner ägget och äggvitorna, ett i taget, mixa så att det precis blandar sig.
  7. Vänd försiktigt ner halva mjölblandningen under sakta omrörning och sedan jordgubbs/mjölk blandningen.
  8. Vänd sedan sakta/ försiktigt ner resten av mjölblandningen. Blanda inte för mycket då kan konsistensen bli förstörd och luften försvinner ur smeten.
  9. Fyll formarna ca 3/4 och sätt in i ugnen ca 22 min, de ska precis blivit torra på topparna.
  10. Låt dina muffins svalna helt innan du tar på frosting

Frosting

  1. Gör en puree av jordgubbarna ( 0,5 dl puree), mixa smör till en kräm och blanda med pureen.
  2. Häll i florsockret lite i taget medan du mixar.
  3. Dekorera dina muffins med ett tunt lager frosting.
  4. Dessa cupcakes smakar godast när de stått i kylen en stund och frostingen är lite hårdare (eftersom den är smör baserad).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *