60 min
12 personer
Cupcake
Ingredienser
1,5 dl tinade/färska jordgubbar
3,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
0,5 dl mjölk
1 tsk vaniljpullver
100 g smör
2 1/4 dl socker
1 stort ägg
2 stora äggvitor
Frosting
Ingredienser
1 dl mosade jordgubbar
225 gr smör
9 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader varmluft, rada upp 12 muffins formar, gärna i en muffins plåt.
- Mixa jordgubbarna till en puree, ca 3/4 delar puree ska det vara, spara resten till frostingen.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt noga i en skål.
- Blanda jordgubbspureen, mjölk och vaniljsocker i en annan skål.
- Mixa smör i en matberedare tills det är lätt och krämigt, tillsätt sakta sockret tills det är helt blandat.
- Ha försiktigt ner ägget och äggvitorna, ett i taget, mixa så att det precis blandar sig.
- Vänd försiktigt ner halva mjölblandningen under sakta omrörning och sedan jordgubbs/mjölk blandningen.
- Vänd sedan sakta/ försiktigt ner resten av mjölblandningen. Blanda inte för mycket då kan konsistensen bli förstörd och luften försvinner ur smeten.
- Fyll formarna ca 3/4 och sätt in i ugnen ca 22 min, de ska precis blivit torra på topparna.
- Låt dina muffins svalna helt innan du tar på frosting
Frosting
- Gör en puree av jordgubbarna ( 0,5 dl puree), mixa smör till en kräm och blanda med pureen.
- Häll i florsockret lite i taget medan du mixar.
- Dekorera dina muffins med ett tunt lager frosting.
- Dessa cupcakes smakar godast när de stått i kylen en stund och frostingen är lite hårdare (eftersom den är smör baserad).