Fluffig polkagrispaj

Pajdeg

Ingredienser
20 små kakor med chokladsmak
2 msk kakao
25 g smält smör eller margarin
5 dl vispgrädde
1 burk marschmallowfluff
droppar pepparmyntsolja
droppar röd karemellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås

Ingredienser
125 g mörk choklad
75 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl sirap
1 nypa salt
0,5 dl vatten

Gör så här:

  1. Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.
  2. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallow fluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.
  3. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
  4. Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm.
  5. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
  6. Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.
  7. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
  8. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras.
  9. Dekorera med polkagrisar.
  10. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.
  11. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
  12. Servera såsen varm eller kall till pajen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.